lauantai 25. syyskuuta 2010

Jumalaksi kehittymisestä:

Momonit uskovat, että on olemassa lukemattomia Jumalia ja että jokaisesta ihmisestä voi kehittyä jumala. Näin ollen mormonien uskon perusteet ovat hyvin kaukana kristittyjen uskomuksista, vaikka he käyttävätkin Raamattua osana kaanoniaan.

Myös kolmijumalaisuutta opettavat aikaiset kristityt ovat edelleen krsitittyjä kuten; John Philoponus, Isaiah Ascensionilainen... on väärin kieltää mormonien kristillisyys kolmijumalaopin tähden.
Fundimentali pastori Jummy Swaggart on edelleen kristitty vaikka opetta samaa oppia kuin mormonit.

Monijumaluus on oikeastaan lukijan silmien välissä eikä lainkaan todellista.

Tuskin kukaan mormoni suostuu sanomana että palvelee useampaa jumalaa. Sen sijaan mormoneja opetetaan palvelemaan Isää Pojan nimessä. Vanhin Bruce R. McConkie opetti nimen omaan palvelemaan vain Isää ... ei tavallaan edes Poikaa.
Kuten ne jotka ovat hieman lukeneet tietävät ei kristinuskokana ole täysin monoteistinen. Muslimit esimerkiksi nauravat kristittyjen yksijumalaisuutta ja kutsuvat kristittyjä nimityksillä mushrikn tai polyteisti. Thomas Jefferson kirjoittaa: Athanasiuksen metafyysiset järjettömyydet ovat käsitykseni mukana vain monijumalaisuuden muoto joka eroaa pakanauskonnoista vain siinä että se on järjettömämpää.
Juutalaisuuskaan ei ollut selvästi yksijumalainen. Siinä Jumala on taivaan kunigas ja hänellä on hovi joka koostuu monesta eri osasta. Juutalaisten Jumala on ainoa palvonnankohde mutta ei ainoa jumalallinen olento. On helppoa nähdä tuo malli MAP-kirkon opissa.

Ihmisestä Jumalaksi?
Jälleen joudumme sulkemaan kristillisyydestä monia alkukristittyjä, mikäli suljemme mormonit tuon takia tai olemem kaksinaamaisia suoden toisille erikoislupia.
Clement Alexandrialainen (215) : Täten saatuaan Herran voiman sielu opiskelee tullakseen Jumalaksi!
Iraneus (180) : Syytämme Häntä, koska Hän ei luonut meitä jumaliksi heti alussa, vaan ensin ihmiseksi, sitten myöhemmin jumalaiksi. (Iraneus Against the Heretics)
Matteus 5:48 Olkaa siis täydellisiä kuten teidä Taivaallinen isännekin on täydellinen!
Efe 4: 11-13 jopa Paavali sanoo kirkon olevan sita¨varten että ihmisestä tulisi TÄYDELLINEN.
Kuinka pitkälle tämä täydellistyminen menee?
Henki todistaa meissä että olemme Jumalan lapsia; Ja jos lapsia niin perillisiä. Jumalan perillisiä ja perimme yhdessä Krisuksen kanssa; jos yhdessä kärsimme myös yhdessä meidät kirkastetaan. Room 8:16-17, Galat.4:6-7, 1Joh 3:2, ... meistä tulee Hänen kaltaisiaan.... 2 Kor 3:18 ... meidät muutetaan silmänräpäyksessä samaan kirkkauteen Hänen kanssaan... 2 Piet 4:4... saamme otta osaa jumalalliseen luonteeseen....
Joh 10: 30-33 : Minä ja isä olemme yhtä... heti ottivat juutalaiset kiviä kivittääkseen Hänet.
joh 17:21, Ilm 3:21 : Joka voittaa, sen minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittanut ja istunut Isäni kanssa hänen valtaistuimellaan.. Hayman (1991) sanoo että Enoc metamorfoitui Metatroniksi... "pikku Jahveksi". Myös Seagall käsittelee aihetta tarkemmin (1990)
C.S. Lewis on useille tuttu kirjailija mutta hänen tekstissään on paljon ihmisen jumalaksi kehittymistä... onko hän siis ei kristitty? Entä Syyrian ja Kreikan traditiot, tekevätkö ne heistä ei- kristittyjä?
Saksalainen protestantti historioitsija Erns Benz: Oltiin jumalaksi kehittymisestä mitä mieltä tahansa niin JS on opillaan lähempänä alkukristittyjä kuin mitä Augustinus oli perisynti opillaan ja joka piti tällasita yhteyttä Jumalan ja ihmisen välillä harhaoppina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti